oibsk9

Dette er Bækkelaget

Ny sesong, nye kamper mot Bækkelaget og nye artikler på nettsiden. Er det mulig å skrive noe som ikke allerede er skrevet? Vi prøver.

Om stedet

Bekkelaget er et område i Bydel Nordstrand, med cirka 11.000 innbyggere. På Nedre Bekkelaget startet utbyggingen allerede på 1800-tallet, mens Øvre Bekkelaget ikke ble bygget ut før trikken kom i 1917. Området består hovedsaklig av villabebyggelse.

Til Bekkelaget hører også havneområdene ved Sjursøya og øyene langs Mosseveien – Malmøya, Ulvøya, Ormøya og Padda. Til sammen bor det drøyt 1600 personer på disse øyene. Ytterst på Malmøya ligger for øvrig en godt bevart hemmelighet – en campingplass med kafé og badeplass spesielt tilrettelagt for handicappede.

Om klubben

Bækkelagets Sportsklub (med både æ, s og kun én b på slutten) er spesielt kjent for håndballaget på kvinnesiden, som hadde sin storhetstid rundt tusenårsskiftet. Blant annet ble de europamestre både i 1998 og 99. BSK har også en meget sterk orienteringsgruppe. Både Bjørnar Valstad og Hanne Staff har flere VM-gull, og i fjor fikk klubben en ny verdensmester i Carl Waaler Kaas.

Fotballgruppa gjør seg mest bemerket som arrangør av Norway Cup. Verdens største fotballturnering er en stor begivenhet hvert år, og i 2012 feirer cupen 40 år. Under turneringen gis det ut en usedvanlig bra avis hver dag, med en viss Magne Mellem Enoksen som redaktør.

Lokalprofilen

Susann Goksør Bjerkrheim er nok den største profilen fra det legendariske håndballaget. Hun startet med håndball i BSK som 11-åring, og etter hvert ble det både seriegull, NM-gull og europacupgull på Susann i blågul drakt.

En annen profil er Frode Kyvåg. Han spilte selv fotball i BSK i sin ungdom – og nådde opp til a-laget. På håndballbanen var han også aktiv, med over 100 a-lagskamper for klubben i sitt hjerte. Senere var han trener for BSKs håndballkvinner, mens han nå driver Norway Cup med stø og erfaren hånd.

Les mer om BSKs æresmedlemmer her!

Dagens Bække-lag

Brorparten av dagens BSK-mannskap stammer fra gamle Ljan IF, som senere ble til Nordstrand 2, før alle spillerne fortsatte i BSK. Fra før var det en habil gjeng i BSK, og til sammen har de to grupperingene klart å samle et slagkraftig breddefotballag.

BSK ble i fjor trent av tidligere OI-trener Knut Rød, men han har nå overlatt jobben til nye krefter. Vi har mistanke om at det betyr et mer fintspillende, men sikkert fremdeles hardt kjempende, BSK-mannskap i 2012.

Historikk mot Oppegård

Enten navnet har vært Ljan, Nordstrand 2 eller Bækkelaget, har denne gjengen vært gjengangere i Oppegårds avdeling i en årrekke. I fjorårssesongen spilte vi kanskje årets beste omgang i hjemmekampen, da vi vant 4-2. Borte ble det verre, selv om kampen ble flyttet til nøytralt kunstgress. Oppegård tapte 3-5 i en rotete match.

Fordelen med å ha møtt laget mye før, er at vi også har skrevet om dem før. Dermed er det bare å klikke her for å sette seg inn i historien (eller friske den opp).

Vi møtte også BSK til treningskamp før årets sesong. Det ga oss årets første seier, da vi vant 5-2. Men dette var vel en kamp der BSK manglet keeper? Uansett blir det nok tøffere i serien i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>