Tap i serieavslutningen

Før siste seriekamp hadde vi forhåpninger om både folkefest og opprykk på Østre Greverud. Men Klemetsrud ødela opprykksdrømmen allerede før vi hadde startet oppvarmingen. Med 4-3 borte mot Rustad – etter å ha ligget under 3-1 – tar KIL følge med MS opp i 3. divisjon. Begge disse lagene rykket for øvrig ned fra 3. divisjon i fjor.

Lykkelig uvitende om resultatet (i alle fall fram til Ellingsrud-spillerne begynte å informere), gikk OI-gutta likevel ut på banen for å gjøre sin del av jobben for å klare opprykket. Hard markedsføring av kampen i forkant hadde tydeligvis fungert bra, for det møtte opp massevis av folk for å følge kampen om opprykket.

Men både publikum og Oppegård-spillerne fikk en ubehagelig overraskelse fra start. Kjappe Ellingsrud-spillere hadde en innstilling og arbeidsmoral som minnet faretruende (for vår del altså) om BSK en uke i forveien. Uttelling ble det også etter få minutters spill. En lang ball gikk over Oppegård-forsvaret, og Ellingsrud-spiss Stian fosset fra det som var av forsvarere, før han satte inn 1-0 til bortelaget.

Oppegård slet med å få til noe spill mot aggressive Ellingsrud-spillere, og kort tid etter 1-0-scoringen, doblet samme Stian ledelsen. Ellingsrud tok med seg sin krigerske innstilling inn i 16-meteren på en corner, og dermed vant de den avgjørende duellen foran mål.

Med 0-2 etter et kvarter, måtte Oppegård gå i skikkelig i kjelleren. Og i en periode klarte laget å flytte spillet litt høyere opp på banen. Det ble imidlertid lite sjanser ut av det. Heller ikke Ellingsrud skapte noe særlig, men i motsetning til resten av sesongen, var gutta fra Groruddalen brutalt effektive da sjansen bød seg. Spiss-Stian fullførte sitt hattrick etter en halvtime, da han kranglet til seg ballen i duell med Kristian (muligens med litt ufine midler) og satte inn 3-0.

OI skal i alle fall ha kred for at vi ikke gir opp, og laget prøvde igjen å tilrive seg kommandoen i kampen. Det resulterte i litt bedre spill fra hjemmelaget, mot et Ellingsrud-lag som naturlig nok slapp seg litt bakpå med tremålsledelse. Før pause skulle Oppegård også få en klassisk "psykisk viktig" scoring. Martin fikk ballen fra Shakil utenfor 16-meteren og prøvde seg på et skudd. Det ble en ny variant av Martin-duppen, som falt ned på hodet til Dynna inne i 16-meteren og duppet fint inn i mål.

Med fornyet håp, gikk Oppegård på banen i andre omgang for å rette opp inntrykket og gi de tresifret (tror vi) antall frammøtte noe å glede seg over. Få minutter ut i omgangen så det også ut som det skulle lykkes, og hjemmelaget viste publikum et skikkelig Oppegård-angrep. Vi fikk et brudd på midten, Jørn sendte en krempasning til Bille, som slo fint inn i feltet. Helt bakerst kom Shakil og hamret ballen inn. Et fint mål – og vel verdt Usain Bolt-feiringen etterpå!

Selv om nyheten om Klemetsrud-seier begynte å lekke ut til de fleste, øynet Oppegård muligheten til å i alle fall avslutte sesongen med stil. Laget fremsto mye bedre enn før pause, men Ellingsrud forsvarte seg godt – og minnet oss på at vi ofte sliter litt mot etablert og hardtjobbende forsvar.

Ellingsrud har på sin side slitt med effektiviteten i hele år, men i sesongavslutningen hadde spissene stilt inn kanonen. Mens Oppegård jaget 3-3, sørget Ellingsrud for å knekke hjemmeoffensiven. Et volleyskudd fra utenfor 16-meteren skiftet retning i hodet på en forsvarer og satte Cato ut av spill helt bakerst. Dermed 2-4, og lang vei til poeng igjen.

Ti minutter senere kom et nytt langskudd, og denne gang burde nok Cato ha avverget. Men det var ikke Oppegårds dag, og Ellingsrud-gutta kunne juble over 5-2 – og definitivt fornyet kontrakt i 4. divisjon. Vel fortjent også, etter innsatsen laget leverte i denne avgjørende kampen.

Men det ble Oppegård som scoret årets siste mål på Østre Greverud kunstgress. Og "selvfølgelig" var det toppscorer Martin Flatgård som fikk æren. Et godt langskudd fra skrå vinkel suste inn i hjørnet ti minutter før slutt, og sørget for 3-5.

Resten av tiden skjedde det ikke stort, men Cato gjorde en innsats for å få publikum tilbake neste sesong, da han to ganger showet med å drible Ellingsrud-angripere. Dette resulterte også i noen av årets bedre jubelbrus fra tribunen.

Da dommeren blåste i fløyta for siste gang denne sesongen, jublet Ellingsrud for fortjent seier, mens Oppegård for lengst hadde innsett at opprykket forsvant. Kveldens største høydepunkt ble dermed at så mange møtte opp for å se kampen. Selv om vi leverte en tidvis pinlig forestilling i første omgang, ble det i alle fall en målrik kamp med mye action – så vi får håpe tilskuerne kommer tilbake også neste år.

Vi takker i alle fall for frammøtet. Både spillere og ledere setter pris på interessen, selv om vi tydeligvis slipper inn flere mål jo flere tilskuere som møter opp.

Etter kampen ble det også tid til litt pizza, brus og oppsummerende taler fra både trener, styreleder og lagkaptein på klubbhuset. Greit med en liten debriefing etter en sesong med mange opp- og nedturer. Satser på oppsummeringer i flere varianter på nettsiden her framover! I mellomtiden gratulerer vi MS og Klemetsrud med opprykk til 3. divisjon, samt Ellingsrud med fornyet kontrakt i 4. divisjon. Sender også en gratulasjonshilsen til Ljan, som slo serievinner MS i siste serierunde og sikret plassen med det.

Kampfakta:

Oppegård - Ellingsrud 3-5 (1-3)
Mål: Anders Dynna, Shakil Mohammad, Martin Flatgård
Gule kort: Morten Keiserud (holding etter å ha blitt fraløpt), Anders Dynna (småstygg takling)
Tilskuere: Så mange at det var vanskelig å telle. Så ut som 75 fra sidelinja, men etter en tellerunde oppe på tribuenen mente styreformannen at det var over 100. Vi får si 100, selv om Ellingsrud tipper hele 200 i sitt kampreferat.
Laget: Cato Hestnes – Pål-Richard Larsen, David Breiby, Kristian Holm, Morten Keiserud – Jørn Heggestad – Shakil Mohammad, Martin Flatgård, Anders Dynna, Anders Bille – Snorre Jensen
Benyttede reserver: Henrik Selnes, André Raastad
Ubenyttede reserver: Arvid Yttervik, Håkon Mæland, Uno Olsen, Svein Kirstistuen
Andre frammøtte: Ståle Skoglund, Christian Bærland, Erling Ekroll, Kim Morton, Lars Klungreseth

Siden referenten har somlet litt, har flere andre rukket å skrive om kampen allerede: