Tilbake med et smell

Det var et skadeskutt Oppegård-lag som møtte til første seriekamp etter sommeren. Kenneth, Svein, Eirik og Arvid sliter fortsatt med gamle skader, mens Ståle, Henrik, Kim, Håkon og Bille var nye på skadelista etter sommeren. Dermed var det et litt nykomponert Oppegård-lag som møtte til kamp mot serieleder Klemetsrud.

Men det skulle ikke vise seg å være noen ulempe. Fra første stund var Oppegård bra på høyde med serielederne. Klemetsrud hadde nok ballen mest, men Oppegård lå kompakt bakover og nektet Klemetsrud de store sjansene. Noen ganger slapp bortelaget riktignok til, den farligste sjansen var en heading i tverrliggeren etter corner.

Men også Oppegård hadde farlige visitter oppe hos Klemetsruds forsvar. Shakil og André var farlige på vingene, mens midtbanen med Jørn, Martin og Dynna sørget for flere gode baller til Snorre, som løp som en helt på topp. Flere ganger ble det også sjanser ut av det, der bare avslutningen manglet.

Det var også Oppegård som tok ledelsen. Martin fulgte opp det fine målet fra Hauketo-kampen med en perle av et langskudd. Fra 35 meter gikk ballen inn nesten oppe i krysset, og de mange fremmøtte kunne juble for ledelse til hjemmelaget.

Omgangen fortsatte jevnt, og det var ikke ufortjent da Klemetsrud utliknet før pause, selv om det føltes surt. Et frispark ble tatt før verken keeper eller mur var på plass, og dermed fikk KIL en enkel jobb med å sette ballen i tomt mål.

Andre omgang startet som første sluttet, med to jevne lag ute på banen. Klemetsrud var nok hakket hvassere, og laget fikk et par sjanser etter tidvis ubesluttsomt forsvarsspill. Den største kom da David snublet over ballen inne i feltet (se bilde), men keeper Jostein viste rutine og sto riktig plassert i målet.

Dermed var det i stedet Oppegård som kunne ta ledelsen. Etter 20 minutter av andre omgang ble Jørn taklet sent midt på banen, og tok selv frisparket fra 40 meter. Foran keeper løp Snorre nok en gang og forstyrret, og dermed spratt ballen forbi alle KIL-spillerne og inn i mål.

Nå tettet Oppegård igjen bakover. Morten og David hadde full kontroll i midtforsvaret, og Anton og Pålle fulgte bra opp på backene. Daniel kom også inn til sin alagsdebut, og han markerte seg fort. En fin pasning ga Jørn skuddmulighet litt utenfor 16-meteren, og igjen satt langskuddet i mål bak Klemetsrud-keeperen. Dermed 3-1 kvarteret før slutt.

Det var mange slitne ben ute på banen mot slutten av kampen, men Oppegård hadde til tross for skadeproblemene en bra benk. Ingar gjorde som vanlig en god jobb da han kom inn, og det var positivt å se debutantene Erling, Jostein og Daniel i aksjon.

Oppegård hadde nå god kontroll på kampen, og bedre ble det ikke for bortelaget da en midtbanespiller fikk marsjordre like etter 3-1-scoringen. Det ble litt tumulter etter det røde kortet, men situasjonen roet seg fort, og kampen kunne fortsette. Klemetsrud hadde ikke mye mer å gi, og i stedet var det Oppegård som angrep på ny.

På en lang ball inn i feltet ble Dynna revet i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Jørn var sikker som banen fra 11-meteren og fullførte dermed et ekte hattrick i andre omgang. Kort tid etter blåste dommeren av, og den gode hjemmestatistikken til Oppegård bare forsetter.

4-1 over serielederen er ikke mindre enn imponerende, og ekstra gledelig var det da at mange publikummere var der og fikk med seg seieren. Dag og Snorre har gjort en god jobb med å rekruttere tilskuere fra fotballskolen. Takk også til Uno for aksjene han har lagt inn hos Greverudbussen. Satser på enda sterkere oppmøte derfra ved en annen anledning.

Ellers gjorde Kenneth og samboeren til Uno en strålende innsats i kiosken, som ble satt stor pris på av både undertegnede lagleder og de mange tilskuerne som benyttet seg av tilbudet. Neste gang får vi satse på å ha vaflene klare litt tidligere også :-)

Kampfakta:
Oppegård - Klemetsrud 4-1 (1-1)
Mål: Martin Flatgård og Jørn Heggestad (3)
Gule kort: Anton Solhaug (tøff takling) og Daniel Sverre (tøff takling)
Oppegårds lag: Jostein Nordheim - Pål-Richard Larsen, David Breiby, Morten Keiserud, Anton Solhaug - Jørn Heggestad - Shakil Mohammad, Martin Flatgård, Anders Dynna, André Raastad - Snorre Jensen
Benyttede reserver: Ingar Navestad, Daniel Sverre og Erling Ekroll
Ubenyttede reserver: Christian Bærland og Uno Olsen
Andre frammøtte: Svein Kirstistuen, Arvid Yttervik, Henrik Selnes (linjemann første omgang), Kim André Morton og Kenneth Skoglund.