Dårlig kamp og tap

Det var dagen da Oppegård kunne tatt et langt skritt mot fornyet kontrakt i 4. divisjon. Høybråten og Stovner var innenfor rekkevidde, tre poeng og en plass foran på tabellen. Og Oppegård så ut til å ha funnet høstformen.

Utgangspunktet var ikke det aller beste i en såpass viktig kamp. Vi tok en kjapp opptelling før start, og vi hadde faktisk en habil 11-er ute i denne viktige kampen: Kenneth – Malmo, Kristian, Svein, Fallang – Jørn – Selnes, Ingar, Kim, Bærland – Erling.

Men vi hadde et bra lag på banen også, og på benken var Lars fra rekruttlaget og Trond fra oldboyslaget hentet inn som backup. Vi inntok dermed det grønne kunstgressteppet (ja, det var teppe det var) på Høybråten med optimisme.

Høybråten og Stovner var best fra start og vant de fleste duellene innledningvis. Men de klarte ikke skapte noen farligheter framover, for i forsvar var Oppegård solide. Litt stress var det i spillet til de svartkledte, men Martin tok tak i midtbanen og prøvde å roe ned litt.

Det var også Oppegård som fikk dagens første sjanse, da Shakil dro seg fint gjennom og sendte ballen gjennom feltet. Der var Snorre akkurat for sent ute til å sette ballen inn. Kort tid etter var Oppegård frampå igjen, da Anders fikk et innlegg og headet baklengs mot mål. Men han fikk ikke nok trøkk i headingen til at det ble farlig. Se bilde av situasjonen øverst i artikkelen.

Høybråten og Stovner fortsatte å ha ballen mest, men de klarte ikke skape noe mot et solid Oppegård-forsvar. Morten og Ståle stanget unna i midten, og André og Pålle brukte farta si til å ta livet av det som var av farer på kanten.

Offensivt var det ikke mye å skryte av for Oppegård, som slet med å finne medspillere ute på banen. De fleste angrepene stoppet dermed tidlig, uten at vi fikk til noe spill. Bortelagets eneste farligheter kom på dødballsituasjoner, der det et par ganger så småskummelt ut foran HSIL-keeperen.

Mot slutten av omgangen ga Oppegård fra seg mer rom, og Høybråten-gutta fikk mulighet til å spille mer av spillet sitt. Laget fikk satt mer press på Oppegård-forsvaret enn tidligere, og kjempet til seg et frispark nede ved cornerflagget.

Frisparket ble slått inn i feltet, Håkon gikk opp for å ta ballen, men ble overfalt av en Høybråten-spiller og gikk i bakken. Verken hoveddommer eller assistentdommer reagerte, men det gjorde Høybråten og Stovner-spillerne, som benyttet muligheten mens Håkon lå nede og satte ballen i mål. På bildene til venstre ser vi både Håkon bli tatt av en HSIL-spiller med albuen ute, og en annen HSIL-spiller dempe ballen med hendene etterpå.

Håkon humpet ut med ribbeinstrøbbel, og fant seg ironisk nok en plass ved siden av Kim på sidelinja. Samtidig kom Trond inn for en Bille med ryggproblemer på den harde banen.

Cato tok plass i mål uten oppvarming, men det skulle snart bli hett rundt ørene hans likevel. Oppegård-forsvaret rotet fælt med å klarere et oppspill fra Høybråten og Stovner, og hjemmelagets ving kom seg til slutt inn i Oppegård-feltet. Cato med innbytterpuls bommet grundig da han skulle kaste seg inn og snappe ballen, og laget i stedet straffe. Det endte med mål, og dermed 2-0 rett før pause.

OI-gutta følte urettferdigheten på kroppen, og gikk på banen for å reise kjerringa i andre omgang. Og etter pause var rollene byttet om fra første omgang. Nå var det Oppegård som hadde ballen mest, men uten å skape noe framover. Til det var presisjonen for dårlig, og pasningsalternativene for få. Det virket rett og slett ikke som Oppegård-gutta ville ha ballen.

Tiden gikk uten at det skjedde stort, og frustrasjonen begynte å melde seg i Oppegård-laget. Den var godt synlig da Timmy dro på seg tidenes klareste sparkebortballen-gult kort etter en avblåsning. Like klart var Mortens gule kort da han feide ned en kvikk Høybråten-spiller utenfor 16-meteren like etter. Frisparket smalt i stanga, og ingen Oppegård-spillere fulgte opp på returen. Dermed kunne hjemmelaget øke til 3-0.

Nå dabbet det av i Oppegård, og de små offensive tendensene tidligere i omgangen var borte. Oppegård begynte å henge etter i duellspillet, og Høybråten og Stovner tok over ballbesittelsen igjen. Laget hadde noen tilløp til sjanser, men det ble ikke skapt mye foran Cato heller.

4-0 kom likevel da kampen nærmet seg slutten. HSIL kom seg rundt på venstrekanten og slo inn foran mål. Der var hjemmelaget først på ballen og satte den inn bak Cato.

Lars hadde kommet inn for Snorre midtveis i andre omgang og inntatt spissplassen. I likhet med Snorre hadde han ikke enkle arbeidsforhold, men viste noen kvikke og fine detaljer. Mot slutten hadde han også fått med seg Dynna på topp, og med to spisser skjedde det litt foran mål. Det gjaldt også da Thomas kom inn for Dynna etterpå:

Shakil hadde en fin kamp på midtbanen før pause, men slet i likhet med resten av laget mer i andre omgang, da han spilte venstrekant. De siste minuttene byttet han side med Timmy, og da ble det tydeligvis forvirring i HSIL-forsvaret. Kort tid før slutt fikk Timmy slått fint inn mot Lars foran mål. Thomas kriget i duellen, men verken han eller motstanderen nådde ballen. Det gjorde imidlertid Lars, som satte den trygt i hjørnet.

Det skulle bli et trøstemål til på overtid, da André spilte gjennom Trond, som etter hvert hadde begynt å finne seg til rette på midten. Trond tok framspillet med seg inn i feltet og satte ballen inn bak keeper. Dermed 2-4, og to mål av innlånte spillere. hi

Dette var nok til å gjøre HSIL nervøse, men dessverre ikke nok til å skaffe Oppegård poeng. Dommeren blåste av kort tid etter, og dermed ser det stygt ut for ny kontrakt i 4. divisjon for Oppegård.

Kampfakta:
Høybråten og Stovner – Oppegård 4-2 (2-0)
Høybråten kunstgress
Mål: 1-4: Lars Steen (assist: Shakil Mohammad eller Thomas Atlar). 2-4: Trond Teisberg (assist: André Raastad).
Gule kort: Timmy Herland (enorm bortsparking av ball), Morten Keiserud (skikkelig klippetakling) og Pål-Richard Larsen (takling i overgangsmulighet).
Laget: Håkon Mæland – André Raastad, Morten Keiserud, Ståle Skoglund, Pål-Richard Larsen – Martin Flatgård – Timmy Herland, Shakil Mohammad, Anders Dynna, Anders Bille – Snorre Jensen
Benyttede reserver: Cato Hestnes, Trond Teisberg, Lars Steen, Thomas Atlar.
Ubenyttede reserver: David Breiby
Andre frammøtte: Kim André Morton, Henrik Selnes, Christian Bærland, Jørn Heggestad